TEHNOLOGIJA

Razvoj u širem smislu provodi se od samog početka rada tvrtke. Samo je na takav način i sa tom idejom moguće napredovanje i održavanje na tržištu toliki niz godina.

Porastom obujma proizvodnje i povećanja tvtke sukladno načelima održivog razvoja osnovan je zaseban odjel razvoja. Vodimo se idejom stalnog napretka u odnosu između povećanja kvalitete proizvoda, zahtjeva kupaca i optimizacije proizvodnje. Uz sve to konstantno je ulaganje u nove tehnologije, nova znanja, praćenje globalnih trendova na tržižištu.

Strojna obrada

Strojna obrada opremljena je modernom CNC tehnologijom za preciznu obradu metala. Posjedujemo više od 25 CNC obradnih centara za bušenje, glodanje i tokarenje te više od 20 specijaliziranih automata.

saznaj više...

Prešanje i probijanje metala

Velik broj operacija u izradi naših proizvoda obavlja se u pogonima za obradu deformiranjem i rezanjem na alatima izrađenim u vlastitoj alatnici. Zastupljena je obrada širokog spektra metalnih materijala (aluminij i bakar, legure aluminija i bakra, konstrukcijski čelici). Prešanje i probijanje metala izvodi se ekscentar i hidrauličnim prešama od 10 do 400 tona postupkom toplog i hladnog kovanja na 35 različitih strojeva, od kojih su neki sutomatizirani i robotizirani te prilagođeni potrebama serijske proizvodnje.

saznaj više...

Ljevaonica

Lijevanje aluminija tlačnim i kokilnim lijevom. Strojevi za tlačno lijevanje od 180 do 1.100 tona sile zatvaranja opremljeni su potpuno roboti ziranom tehnologijom, omogućuju kvalitetne procese proizvodnje odljevaka težine do 20 kg. Ukupni je proizvodni kapacitet tlačnog lijeva približno 2.000 tona odljevaka godišnje. U gravitacijskom lijevu posjedujemo preše za odljevke težine do 10 kg.

saznaj više...

Kovanje

Strojna obrada metala prešanjem, odnosno kovanje čelika i obojenih metala je najnovija tehnologija koju razvijamo u Metal Productu. Trenutno posjedujemo šest frikcijskih preša, sile prešanja od 270-1.250 tona, te kovački čekić jačine 1.600kJ. Svi strojevi za navedenu tehnologiju biti će smješteni u novoj proizvodnoj hali koju gradimo, zajedno s novim strojevima koji će doći po završetku izgradnje hale.

saznaj više...

Alatnica

Dugogodišnje iskustvo u izradi alata za vlastitu proizvodnju i vanjske suradnike. Uz klasičnu tehnologiju i strojeve koristimo najnovija tehnološka dostignuća, računalno dizajniranje, stojnu obradu na CNC obradnim centrima putem programa generiranih na računalima te samim strojevima za jednostavnije forme.

saznaj više...

Zavarivanje i metalne konstrukcije

S atestiranim variocima i robotima za zavarivanje te opremom za rezanje limova (plazmom, hidrauličkim škarama i prešama), imamo veliki kapacitet proizvodnje raznih pozicija metalnih konstrukcija i strojnih dijelova.

saznaj više...

Kontrola kvalitete

U vlastitom laboratriju opremljenom 3D mjernim uređajima, CNC opremom za ispitivanje tlačnih i vlačnih sila do 1.000 kN, magentofluksom, uređajima za ispitivanje tvroće i mehaničkim ispitivanjima kontroliramo procese proizvodnje, a za dobivanje potrebnih certifikata i atestnu dokumentaciju proizvode ispitujemo u suradnji s ovlaštenim institutima.

saznaj više...

Ostalo

Injekcijsko brizganje - u našem robnom asortimanu nalazi se izrađevine od polimernih materijala koje izrađujemo u vlastitim proizvodnim pogonima.

Al-Cu spoj - Jedino smo poduzeće u cijeloj jugoistočnoj Europi koje posjeduje stroj za spajanje aluminija i bakra.

saznaj više...