Novosti

SelectUSA Summita 2019

18.04.2019

Povodom održavanja SelectUSA Summita 2019, koji se održava s ciljem promicanja izravnih stranih ulaganja u SAD, ali je osim investicijskog okruženja SAD-a usredotočen i na trendove u industriji i nove razvojne mogućnosti, Veleposlanik SAD Nj.E. g.William Robert Kohorst organizirao je 17.4.2019. godine svečani domjenak.

Na domjenku, na koji su bili pozvani predstavnici najkvalitetnijih hrvatskih poduzeća, prvenstveno s iskustvima u izvozu, bili su nazočni i predstavnici Metal Producta g.Stjepan Šafran, predsjednik Uprave i mr.sc.Barbara Vuković, članica Uprave.

Osim ugodnog druženja, svi nazočni razmijenili su svoja iskustva poslovanja u Hrvatskoj i izvan nje, te se upoznali s osnovnom idejom SelectUSA Summita, koji se ove godine održava od 10. do 12. lipnja u Washingtonu.

Slike pogledajte u GALERIJI!

Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta "dr. Franjo Tuđman" u posjeti Metal Productu

29.03.2019

Kao potporu provedbi praktičnog dijela stručne nastave na sveučilišnom studiju Vojno inženjerstvo Hrvatskog vojnog učilišta "dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu u Metal Productu smo 29.3.2019. ugostili 44 kadeta 8. semestra, a u okviru satnice praktičnih vježbi iz predmeta Proizvodne tehnologije, pod vodstvom izvanrednog profesora dr.sc. Mirka Jakopčića, brigadira u mirovini.

Tijekom studijskog programa, kadeti slušaju veći broj tehničkih predmeta, koji su usmjereni na temeljne tehničke znanosti, ali i na konstrukcijska i tehnološka rješenja primijenjena u proizvodnji i održavanju vojne opreme.

Ovim posjetom omogućen im je uvid u proizvodne tehnologije koje se primjenjuju u proizvodnim pogonima u Odri i u Brezničkom Humu, uvid u provođenje kontrole kvalitete sukladno ISO normama, te upoznavanje kadeta, budućih časnika i inženjera vojnog inženjerstva, s neposrednom organizacijom i primjenom takvih tehnologija.

Slike pogledajte u GALERIJI!

Odlikovanje za g. Stjepana Šafrana

25.02.2019

Predsjednik Vlade austrijske Savezne države Burgenland (Gradišće) gospodin Hans Niessl uručio je u ponedjeljak 25.2.2019. godine gospodinu Stjepanu Šafranu visoko odlikovanje za doprinos boljoj i uspješnijoj međunarodnoj suradnji između naroda Europe pogotovo u odnosu na Saveznu državu Burglenland te širenje prijateljstva i dobrih međususjedskih odnosa, mira i prijateljstva između stanovnika zemalja Europe.

Slike pogledajte u GALERIJI!

U Keniji je blagoslovljeno i postavljeno zvono koje je donirao Metal Product

11.01.2019

Euharistijsko slavlje i obred blagoslova zvona postavljenog pored glavne župne crkve st. Jude u mjestu Lower Subukia u centralnoj Keniji održano je dana 30.12.2018. godine.

Obred blagoslova vodio je fra Miro Babić, voditelj misije koja se nalazi na neprisupačnom području, udaljenom od infrastukture i svih blagodati modernog života kakvoga mi poznajemo. Uz fra Babića slavlju su prisustvovala i dvojica svećenika iz Visokog (BiH): fra Ivica Studenović i fra Stipo Alandžak, inače dobri prijatelji i suradnici misije.

Metal Product je u 2017 i 2018. godini darovao dva zvona za potrebe franjevačke misije u Keniji. Uvijek s velikim zadovoljstvom sudjelujemo u ovakvim akcijama pružanja potpore zajednicama koje skrbe o potrebitima širom svijeta. Drugo zvono, zahvaljujući organiziranom cargo prijevozu Podravke d.d. stiglo je u Keniju početkom prosinca 2018. godine.

Silke zvona i postavljanje pogledajte u GALERIJI!

Metal Product dobio je priznanje HGK – Komore Zagreb

21.12.2018

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Komore Zagreb održanoj u srijedu 18.12.2018. godine dodijeljene su plakte Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama za poslovnu 2017. u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Plakete - priznanja dodjeljena su u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava, te posebno priznanje tvrtci koja ove godine obilježava značajan jubilej.

U kategoriji kategoriji srednjih trgovačkih društava priznanje je dobio Metal Product d.o.o.

U ime nagrađenih se obratio predsjednik Uprave METAL PRODUKT d.o.o. Stjepan Šafran koji je zahvalio Komori na prepoznavanju proizvođača.“ Komora je perjanica promjena koje nam trebaju i zahvalni smo joj što nas podržava”, poručio je Šafran.

Vijesti o nagrađenima možete pročitati, pogledati i poslušati na slijedećim poveznicama:

HGK – Komora Zagreb

Panorama Zagreb, HTV 4

Zagrebački dnevnik Radio Sljeme, HR Sljeme

Metal Product osvojio nagradu Lider invest 2018

24.10.2018

U srijedu 24.10.2018. godine održana je dodjela nagrada Lider invest 2018. u organizaciji tvrtke Lider media - poslovnog tjednika Lider.

U kategoriji 100% Lider invest – srednja investicija nagradu je dobio Metal Product.

Kriteriji dodjele nagrade, koje su dodijeljene u 10 kategorija, bili su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Uz to, investicija je morala stvoriti uvjete za zapošljavanje većeg broja ljudi, pridonijeti razvoju proizvodnje i konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, uvesti i razviti nove tehnologije, podići sigurnost i kvalitetu života građana, pridonijeti održivom razvoju i zaštiti okoliša te stvoriti dodanu vrijednost. Sve te kriterije je Metal Product, zadovoljio te mu je dodijeljena nagrada u kategoriji poduzeća.

Službene slike s dodjele nagrade možete pogledati u GALERIJI!

Certifikat EN ISO 3834-2:2007 - Zavareni čelični elementi za ovjes željezničkih vodova

18.10.2018

Dana 18.10.2018. godine nakon dovršenog postupka certifikacije Metal Productu je izdan certifikat prema normi EN ISO 3834-2:2007 - Zavareni čelični elementi za ovjes željezničkih vodova.

Informacije o svim ostalim certifikatima koje posjedujemo možete pronaći ovdje.

Uredba o zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25.5.2018.

25.05.2018

Poštovani,
sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25.5.2018. godine, dužni smo od vas zatražiti privolu za prikupljanje osobnih podataka koje ćete nam dostaviti prilikom preuzimanja naših kataloga (ime i prezime, adresa, adresa e-pošte, telefonski brojevi).

Navedene podatke koristit ćemo isključivo za pružanje informacija, isporuku proizvoda i pružanje usluge koje zatražite od nas.

Čuvanju sigurnosti svih podataka pridajemo najveću moguću pozornost i poduzimamo sve prikladne korake u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka koji su važeći u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji.

Slanjem potvrde s vašim podacima smatrat će se da ste nam dali privolu za korištenje vaših osobnih podataka, koje ćemo, kao što smo naveli, koristiti isključivo za kontakt radi ostvarivanja poslovne suradnje s vama.

S poštovanjem Metal Product

Stjepan Šafran dobitnik je nagrade Zlatna kuna za životno djelo

13.11.2017

U ponedjeljak, 13. studenog. 2017. godine. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu na dodjeli nagrada Zlatna kuna te proslavi 165 godina postojanja HGK uručene su nagrade za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu.

Nagradu za životno djelo dobio je predsjednik uprave Metal Producta, gospodin Stjepan Šafran, jedan od doajena hrvatskog obrtništva i poduzetništva. Stjepan Šafran rođen je 1945. godine u Brezničkom Humu kod Varaždina, a njegova je poslovna priča počela 1967. godine kad je pokrenuo vlastitu radionicu za preradu metala i strojnu obradu. Počeo je skromno, u garaži od 35 m² i s jednim radnikom, a danas njegov poslovni sustav, koji čine tvrtke Alu Product i Metal Product te Ljevaonica Tržec, zapošljava više od 210 radnika i proizvodi elektroopremu i strojnu opremu ljevanjem i strojnom obradom.

Šafranov biznis od samog je početka obiteljski, u rad tvrtke uključena je supruga, dva zeta te odnedavno i unuka, čime je poslovanje počela preuzimati treća generacija obitelji. U svojoj je bogatoj karijeri Stjepan Šafran bio istaknuti član mnogih udruženja i institucija, a njegov je rad ovjenčan i brojnim nagradama.

Službene slike s dodjele nagrade možete pogledati u GALERIJI!

Stjepan Šafran dobitnik je nagrade za životno djelo "Stvaratelji za stoljeća"

14.03.2017

Gospodin Stjepan Šafran, osnivač i vlasnik tvrtke Metal Product d.o.o. iz Zagreba dobitnik je nagrade za životno djelo "Stvaratelji za stoljeća" za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Nagrada mu je uručena na Regionalnom skupu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe "300 najboljih", u hotelu Sheraton u Dubrovniku, koji se održavao od 9. do 12. ožujka. Gospodinu Šafranu pripala je čast da se u ime laureata za životno djelo obrati sudionicima ovog uglednog skupa.

Projektom dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi "Stvaratelji za stoljeća", želi se javno odati priznanje i široj javnosti, skrenuti pažnja na vizionare i lidere čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Osnovni cilj održavanja Regionalnog skupa poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe "300 najboljih" u Dubrovniku je promocija značaja poduzetništva za sveukupni ekonomski i društveni razvoj i pružanje doprinosa razvoju poduzetništva.

Na ovom skupu sudjelovali su poduzetnici iz 11 zemalja: Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Izraela, Kanade, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Stjepan Šafran imenovan počasnim konzulom Republike Albanije u Varaždinu

10.02.2017

Novo priznanje Stjepanu Šafranu, predsjedniku Uprave Metal Producta

Varaždin 10. 02. 2017. - U nazočnosti mnogobrojnih gostiju ministar vanjskih poslova Republike Albanije Ditmir Bushati i varaždinski župan Predrag Štromar, 9. veljače otvorili su počasni Konzulat Republike Albanije u Varaždinu. Počasni Konzul Republike Albanije u Varaždinu je Stjepan Šafran. Svečanom otvaranju nazočila je i Njegova Ekselencija veleposlanik Republike Albanije u Hrvatskoj Ilir Melo.

Tom prigodom Bushati je među ostalim istaknuo kako će Konzulat poboljšati gospodarske i kulturne odnose koji su i inače dobri između Albanije i Hrvatske. Zahvalio se hrvatskim vlastima na pomoći, a počasnom konzulu Stjepanu Šafranu je poželio mnogo uspjeha. Varaždinski župan Predrag Štromar napomenuo je pak da je ovo prvi počasni konzulat otvoren u Varaždinu, te je Konzulatu također zaželio mnogo uspjeha u radu.

saznaj više...

Hrvatsko zvono za katoličku misiju u Keniji

02.11.2016

U Metal Productu u Brezničkom Humu, u srijedu 2. 11. 2016. biti će upriličena probna zvonjava zvona koje će nakon toga put Afrike te će uskoro kao prvo hrvatsko zvono u katoličkoj misiji zazvoniti u crkvi u selu Thuthua u Keniji.

U Brezničkom Humu g. Josip Tržec izlio je zvono koje će uskoro zazvoniti u katoličkoj misiji u Africi. Fra Miro Babić je hrvatski misionar mlađe generacije koji 12 godina služi u Africi, a posljednjih deset vodi misiju u nerazvijenom planinskom području centralne Kenije gdje brine za napuštenu i bolesnu djecu u sirotištu Mali dom, organizira školu za najsiromašnije đake i skrbi za oko 20.000 ljudi toga kraja.

saznaj više...

Predsjednica Grabar Kitarović na svečanosti proslave 50 godina poduzetničkog rada Stjepana Šafrana u Metal Productu

18.11.2015

16. studenog 2015. godine u Brezničkom Humu obilježili smo završetak ulaganja u nove pogone i tehnologije, a svečanost je uveličala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Osim dovršetka nove proizvodne hale u Brezničkom Humu, obilježili smo i 50. godišnjicu rada u poduzetništvu našeg osnivača i aktualnog predsjednika Uprave Stjepana Šafrana.

saznaj više...

Zvono za posjet Pape Franje u Sarajevu

09.06.2015

U ljevaonici Metal Producta u Zagrebu izliveno je zvono koje je zvonilo u čast dolaska Svetog Oca u Sarajevo. Zvono je teško 320 kilograma, zvoni jasnim tonom "H" i dar je obitelji Šafran iz Zagreba svečanom misnom slavlju koje je predvodio Papa Franjo, poglavar Rimokatoličke crkve u gradu na Miljacki 6. lipnja 2015. godine.

saznaj više...

Poklonili smo zvono za posjet Pape Franje u Sarajevu

25.05.2015

U našoj ljevaonici izliveno je zvono koje će zvoniti za vrijeme posjeta Pape Franje u Sarajevo. Zvono je teško 320kg te je ukrašeno simbolima kao što je Papin grb, Hrvatski pleter i simbol isusovaca te je na zvonu napisano:

"U čast sv. Franje Ksaverskom, zaštitniku misija ovo zvono daruje "Metal Product" i obitelj Stjepana Šafrana iz Zagreba za župnu crkvu sv. Ignacija Lojlskog na Grbavici. Ovo zvono lijevano je prigodom posjeta pape Franje Sarajevu i katolicima Bosne i Hercegovine 6.6.2015. godine. Salio Josip Tržec u Zagrebu 2015."

saznaj više...