Predsjednica Grabar Kitarović na svečanosti proslave 50 godina poduzetničkog rada Stjepana Šafrana u Metal Productu

18.11.2015

16. studenog 2015. godine u Brezničkom Humu obilježili smo završetak ulaganja u nove pogone i tehnologije, a svečanost je uveličala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Osim dovršetka nove proizvodne hale u Brezničkom Humu, obilježili smo i 50. godišnjicu rada u poduzetništvu našeg osnivača i aktualnog predsjednika Uprave Stjepana Šafrana.

Predsjednica je u svom govoru imala samo riječi hvale o g. Šafranu te je istaknula da je sreća za svako gospodarstvo, posebice Hrvatsko, imati ljude koji, prema njenim riječima, doprinose boljoj budućnosti naše domovine. Za dovršetak ulaganja u poduzeće i proširenje proizvodnje rekla je da je to posebno značajno jer je nastalo u trenucima gospodarske krize, dok je za poduzetnike, poput Šafrana, rekla da su temelj napretka države i jamac bolje budućnosti.

Saša Klikovac, direktor Metal Producta, u svom govoru je naglasio:
"Kao pokazatelj da smo na pravom putu, mogu sa zadovoljstvom istaknuti povećanje izvoza u 2014. godini u odnosu na 2013. za punih 300 %, a ova je 2015. godina po pitanju izvoza veća za 30 % u odnosu na spomenutu, rekordnu 2014. godinu.“

"Vjerujem i očekujem da ćemo ovim proširenjem proizvodnih kapaciteta, uvođenjem novih tehnologija i kupnjom modernih strojeva i opreme, ojačati našu tvrtku, te da ćemo spremni dočekati izazove postavljene pred sve nas ulaskom Hrvatske u Europsku uniju", istaknuo je Saša Klikovac na svečanosti.

U nastavku možete pročitati više o proslavi u novinskim člancima i na portalima, kao i pročitati cijeli govor direktora Saše Klikovca.

press

Preuzmi sadržaj


Službene slike možete pogledati u GALERIJI slika.


Linkovi na objave medija koji su pratili svečanost proslave: