STJEPAN ŠAFRAN PROGLAŠEN NAJBOLJIM PODUZETNIKOM U EUROPI

04.12.2019

EBA category winner 2019

Metal Product pobijedio je u finalu European Business Awards 2019 na prestižnoj ceremoniji dodjele nagrada u Varšavi.

Varšava, Poljska – 4.12.2019. Stjepan Šafran proglašen je Pobjednikom Europski Poduzetnik Godine u velikom finalu ovogodišnjih European Business Awards na ekskluzivnoj ceremoniji dodjele nagrada u Varšavi, Poljskoj.

Suci su nagradili pojedinca koji pokazuje viziju, ustrajni pristup širenju poduzeća, stavljajući ih u središte poslovanja te identificira tržišne prilike, razumije ciljeve, formulira ideje i donosi odluke te je inspiracija drugima za postizanje većeg poslovnog uspjeha. Suci su u ocjenjivanju koristili 7 kriterija, a to su: vodstvo, stvarni fokus na kupce, motiviranje ljudi, kreativnost i inovacije, etičnost te rezultati i rast.

European Business Awards jedno je od najvećih i najdugovječnijih poslovnih natjecanja sa sjedištem u Londonu u Velikoj Britaniji. Preko 500 uspješnih poslovnih lidera iz cijele Europe okupilo se na dvodnevnom događaju, pod pokroviteljstvom RSM-a, s prisutnim političarima, ambasadorima i znanstvenicima kako bi proslavili izvanredan poslovni uspjeh Metal Producta i ostalih pobjednika u najvećem i najprestižnijem poslovnom natjecanju u Europi.

Stjepan Šafran proglašen je pobjednikom nakon završnog ocjenjivanja sudaca, a Metal Product odabran je među više od 150.000 poduzeća iz 33 zemlje koje su ušle u natjecanje. U rigoroznom ocjenjivanju neovisnih sudaca 2.753 tvrtke su u srpnju proglašene "Ones to Watch" (poduzeće na koje treba obratiti pozornost), a nakon daljnjeg detaljnog razmatranja u rujnu su 363 tvrtke proglašene nacionalnim pobjednicima.

"Ova prestižna europska nagrada kruna je moje 55-godišnje karijere uz podršku moje obitelji, vjernost mojih zaposlenika i povjerenje naših poslovnih partnera." rekao je Stjepan Šafran, osnivač Metal Producta, koji je nagradu primio zajedno s Barbarom Vuković, članicom Uprave zaduženom za financije i unukom gospodina Šafrana, te Igorom Vrdoljakom, izvršnim direktorom Metal Producta. Gospodin Šafran završio je svoj govor pozivom svim prisutnim tvrtkama da dođu i investiraju u Hrvatsku, gdje će ih dočekati povoljno poslovno okruženje i gostoprimstvo.

Metal Product obiteljska je proizvodna tvrtka specijalizirana za obradu metala osnovana 1967. godine. Osnovna djelatnost je proizvodnja opreme za energetski sektor, ali proizvodi opremu i za druge industrije. Međunarodno je orijentirano poduzeće s više od 80% prihoda od inozemnih partnera s kojima surađuje više od 25 godina. Tijekom proteklih 5 godina Metal Product je uložio značajna sredstva u širenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novih tehnologija. Ima 230 zaposlenika koji rade na dvije lokacije, u Odri kraj Zagreba i Brezničkom Humu kraj Novog Marofa.

Adrian Tripp, predsjednik Uprave European Business Awards, rekao je: "Metal Product postigao je zlatni standard za poslovnu izvrsnost osvajanjem ove nagrade. Oni su moćan primjer poslovanja, suočavanja sa izazovima iznimno konkurentnog svjetskog tržišta, postižući fenomenalan uspjeh i pozitivno doprinoseći svijetu u kojem živimo. Oni zaslužuju ovaj uspjeh i želimo im sve najbolje."

Uz g. Šafrana, na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Varšavi bili su prisutni predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Poljskoj na čelu s Veleposlanikom g. Tomislavom Vidoševićem.

"Svečani trenutak proglašenja pobjednika, kao i zahvalni govor g. Šafrana možete vidjeti na videu na slijedećem linku: Video"

Za dodatne informacije o European Business Awards, posjetite www.businessawardseurope.com

Slike sa dodjele nagrade pogledajte u GALERIJI!

Download zona:

Vijesti iz medija - pogledajte na ovoj poveznici

1. Certifikat 2. PDF dokument

EBA Category Winner logo
EBA logo
Metal Product logo
Metal Product logo